Parketcenter | Blog

Blog

We inspireren graag onze klanten. Het hart van ons vloer verhaal? Onze Parketcenter blog: een plek waar je advies, tips & tricks, evenementen en nog veel meer ontdekt. 
Vragen voor ons team?

Neem hier contact op

Je parketvloer een nieuw leven geven

Gasten die hun cocktail morsen, vuile schoenzolen, spelende huisdieren en ravottende kinderen: je parketvloer krijgt dagelijks heel wat te verduren. Het is perfect mogelijk om je oud parket opnieuw te doen glanzen.

Lees meer

Lalegno-actie

Op zoek naar een nieuwe parketvloer? We nodigen je graag uit in onze showroom te Kuurne. Je ontdekt er Lalegno topvloeren aan topprijzen. Met advies, uiteraard.

Lees meer

Beurs condities

Tijdens BouwXpo van 9 t.e.m. 11 november geniet je in onze showroom van exclusieve promo's. Welke promoties ontdek je hier.

Lees meer

Een Scandinavisch interieur is hip

De invloeden uit het Hoge Noorden zijn in trek: puur, kalm en functioneel. Hoe creëer je nu zelf zo’n Scandinavisch interieur dat bruist van het karakter en authenticiteit? Je ontdekt het hier.

Lees meer

Klein maar fijn

We geven je graag 3 tips om je verschillende ruimtes groter te doen aanvoelen. Een goede vloer en correcte plaatsing spelen hierbij een cruciale rol.

Lees meer

Welke vloeren passen in welke ruimte

Laminaat in de badkamer en vinyl naast het bed? Aan het twijfelen welke vloer je het best plaatst in welke ruimte? Geen stress: we zijn er om je passend interieuradvies te geven.

Lees meer

Een vloer voor de kinderkamer

Blokkentorens bouwen, kleurrijke schilderijen creëren, theekransjes met poppen, enz. In een kinderkamer is er voortdurend bedrijvigheid. Af en toe bereiken vuile schoenen of een omgestoten glas frisdrank de vloer. Daarom is een duurzame en makkelijk te onderhouden vloer zeker geen overbodige luxe. We geven je graag advies zodat je de juiste vloer uitkiest voor de kinderkamer.

Lees meer

Alle voordelen van een vinylvloer in je woning

Vinyl is een van de meest veelzijdige vloeren op de markt. Overweeg jij een vinylvloer in je woning? We plaatsen graag alle voordelen even op een rijtje.

Lees meer

Bescherm je parket tegen sneeuw

De eerste sneeuwvlokken raken Belgische bodem. Wil jij je parketvloer beschermen tegen natte kleren en schoenen? We geven je graag enkele praktische tips.

Lees meer

De vloertrends voor 2019

We wensen iedereen allereerst een spetterend 2019 toe! Een nieuw jaar betekent ook nieuwe vloertrends. We nemen je graag mee langs dé trends voor dit jaar. Zo is jouw woning klaar voor de toekomst.

Lees meer

Coretec vloer voor Wijnen Vanassche

USFloors heeft met zijn Coretec vloeren opnieuw iets moois gerealiseerd. In het West-Vlaamse Ingelmunster werd er voor Coretec vloeren gekozen in een seminarieruimte op de eerste verdieping bij Wijnen Vanassche. De vloeren werden geleverd en geplaatst door Coretec® verkooppunt Parketcenter uit Kuurne.

Lees meer

Spelen met patronen

Wil je echt indruk maken met een originele vloer in je interieur? Door te spelen met verschillende patronen wordt je vloer een echte eyecatcher in huis.

Lees meer

Kurk in de kijker

Wie kiest voor kurk, kiest voor warme voeten, een goede akoestiek en een gebruiksvriendelijke vloer. Met dit natuurproduct creëer je bovendien zelf een mooi interieur: elke doe-het-zelver kan zich zonder problemen wagen aan het plaatsen van kurk. Hulp nodig? Onze professionals leggen de vloer voor jou. Ontdek hier alle voordelen van een kurkvloer.

Lees meer

Professioneel vloeren voor doe-het-zelvers

Start je binnenkort met een renovatie- of nieuwbouwproject en neem je ook zelf de vloer onder handen? Goed nieuws: vloeren in je nieuwe woonst is niet het meest ingewikkelde proces, maar je moet met heel wat zaken rekening houden. Ontdek hier al onze tips.

Lees meer

Parket

Is jouw parketvloer klaar voor de zomer?

Zonnestralen breken door de wolken, levensgenieters overstelpen terrasjes en sportievelingen halen de koersfiets van onder het stof. Mensen genieten volop van de zon, maar doet je parketvloer dit ook? Warmte en parket zijn niet de beste vrienden.

Lees meer

Marmer

Marmer: allesbehalve kil

Marmer is aan een serieuze comeback bezig. De steensoort kampte vroeger met een ‘kil’ imago. Maar wie dit kalkgesteente op de juiste manier gebruikt creëert een steengoed interieur in elke ruimte.

Lees meer

Vloeren combineren

Hoe creëer je gezelligheid in je interieur met meerdere vloeren zonder de gebruiksvriendelijkheid uit het oog te verliezen? We adviseren je graag op onze blog:

Lees meer

Inspiratie nodig?

Bekijk ons belevingsboek!

Bekijk het belevingsboek