Spelen met patronen

Wil je echt indruk maken met een originele vloer in je interieur? Door te spelen met verschillende patronen wordt je vloer een echte eyecatcher in huis. 
Er bestaan verschillende vloerpatronen: we gidsen je graag langs 3 mooie opties om je interieur te laten opvallen. 


Mathematisch correct: de Hongaarse punt

Dit patroon zorgde in de 17e eeuw in verschillende kastelen al voor een tijdloze touch

Het patroon dat heel wiskundig is opgebouwd, leunt nauw aan bij het visgraatpatroon. Het grote verschil tussen beide is de manier van plaatsing: de delen van de Hongaarse punt liggen in een hoek van 60° en de korte zijden sluiten aan. Bij het visgraatpatroon worden de delen in een hoek van 90° geplaatst en liggen de korte zijden haaks op de lange zijden van de planken ernaast. 

Dit speelse motief zorgt voor een luxe uitstraling in je woning. Met deze vloer lijkt de ruimte bovendien geen begin en geen einde te hebben: een mooi effect. 


Helemaal terug in: het visgraatpatroon

De benaming spreekt hier voor zich: dit karaktervolle vloerpatroon heeft alles weg van een visgraat. Deze stijl is terug van weggeweest en zorgt in een moderne ruimte voor die klassieke touch. Het patroon voelt zich als een vis in het water in elk type ruimte: van kantoor tot badkamer.  Je plaatst dit vloerpatroon bovendien in alle maten en vormen. Onze tip: in een grote kamer kies je het best voor een groot visgraatpatroon. Het omgekeerde geldt voor een kleinere ruimte. 

Wie kiest voor een visgraatpatroon, geeft zijn/haar moderne (t)huis toch een klassieke look. 

 

Het Versailles-patroon: Royaal en opvallend


Op zoek naar een vloerpatroon dat echt opvalt? Het koninklijke Versailles patroon trekt alle aandacht naar zich. Voor de oorsprong van dit vloerpatroon gaan we terug naar het tijdperk van Louis 14e en het paleis van Versailles. In die tijd paradeerde de Franse adel dagelijks over dit vloerpatroon.

Ook vandaag geeft het Versailles-patroon een koninklijk tintje aan zowel een modern als klassiek interieur.  Ook hier bestaan verschillende maten, kleuren en houtsoorten.

Op zoek naar de ideale kleur, maat of houtsoort voor jouw woning? Onze adviseurs helpen je graag - vol passie - verder richting een passend Versailles vloerpatroon.

Neem hier contact op of kom eens langs in onze showroom om interieur inspiratie op te doen. 
 

Advies nodig?

Een patroon voor ogen maar heb je toch nog vragen over de kleur, het formaat of de technische aspecten? In onze showroom te Kuurne gidsen onze medewerkers je graag langs alle beschikbare vloeren met het nodige interieuradvies uiteraard.
Samen zorgen we voor een passend interieur in je woning. 

> Bezoek onze showroom in Kuurne