Zonnestralen breken door de wolken, levensgenieters overstelpen terrasjes en sportievelingen halen de koersfiets van onder het stof. Mensen genieten volop van de zon,  maar doet je parketvloer dit ook? Warmte en parket zijn niet de beste vrienden. We leggen het je graag uit. 

Een dorstige vloer

Nu het buiten droger wordt, vergeet je best niet te drinken. Uitdroging vormt altijd een gevaar: ook voor je parketvloer. In de zomer stijgt de luchtvochtigheid en krijg je een vochtige omgeving. Het gevolg? De planken zetten uit. Een proces met voor- en nadelen: de kieren en scheurtjes in je houten vloer verdwijnen, maar de planken kunnen ook te veel uitzetten. Een bolling van de vloer leidt in het ergste geval tot het losknappen van de planken uit de vloer. Een goede luchtbevochtiger past de luchtkwaliteit aan en voorkomt schade aan je planken.

Ook een goed onderhoud met parketolie en parketzeep beschermt je vloer: zo geniet je deze (hete) zomer volop van je parketvloer. De zomer vormt eigenlijk de ideale periode om je parketvloer eens onder handen te nemen. Het mooie weer biedt je de kans om alle kasten, banken, stoelen enz. eens naar buiten te verplaatsen. 

Onderhoudstips nodig? Contacteer ons hier of bezoek onze showroom.
 


Verkleuring

Zonneschijn brengt spijtig genoeg ook nadelen met zich mee. Langdurige blootstelling van je vloer aan het zonlicht zorgt voor verkleuring. Bij een nieuwe vloer vindt dit proces de eerste 6 maanden het snelst plaats, daarna vertraagt dit enigszins.
Na 2 jaar krijgt je vloer zijn uiteindelijke kleur. Geen paniek: dit kleurverschil is eigenlijk miniem. 

Niet tevreden over de nieuwe gedaante van je parketvloer? Door de vloer te schuren en daarna de gewenste kleur olie aan te brengen, zorg je ervoor dat je vloer terug volledig naar je zin is. Ook hier begeleidt ons team je graag.
 

Zomerse interieur tips: parket

We beschikken over een ruim assortiment parketvloeren, in alle vormen, patronen en kleuren. Verken hier ons aanbod of maak een afspraak om het parket in levenden lijve te ontdekken in onze showroom.

Tot binnenkort!

 
Blogbericht parketcenter parket 02 Blogbericht Parketcenter parket 03
 

Vragen voor ons team?


Op zoek naar een nieuwe parket vloer, interieur- of onderhoudstips nodig? Contacteer ons hier: het Parket Center team staat voor je klaar.