3 vloer-tips om je kamers ruimer te doen aanvoelen


​Wie tegenwoordig een huis wil kopen, tast vaak diep in de geldbeugel. De beschikbare bouw/woon-oppervlakte daalt terwijl de woningprijzen stijgen. Wil jij de hoge vastgoed-sommen liever omzeilen? Dan vormt een Tiny House of microappartement een goede, ecologische en minimalistische keuze. En een kleinere woning hoeft niet meteen onpraktisch aan te voelen. We geven je graag 3 tips om je verschillende ruimtes groter te doen aanvoelen. Een goede vloer en correcte plaatsing spelen hierbij een cruciale rol.
 

1. Vijfde muur


De juiste vloer is een cruciaal element om ruimte te creëren. Eigenlijk kan je je vloer zien als ‘vijfde muur’. En gezien al je activiteiten zich in dezelfde - kleinere - ruimte afspelen, moet deze erg praktisch zijn.
We raden dan ook aan om te kiezen voor een vinylof laminaatvloer: deze zijn duurzaam, bestand tegen krassen en makkelijk te onderhouden.

Met welke kleuren en designs schep je een gevoel van openheid? Hier adviseren we om lichtere, koelere tinten te gebruiken. Vermijd patronen met te veel nerven en noten: deze komen druk over.

Wat het formaat van de vloerplanken betreft: deze moeten evenredig zijn met de grootte van de ruimte. Te smal en je krijgt ook een smal ruimtegevoel. Te wijd en alles voelt steriel aan.

Om het juiste evenwicht te vinden, ben je altijd welkom in onze showroom waar we je bijstaan met design-technisch advies.

Benieuwd welke vloer in welke ruimte hoort?

We helpen je graag verder met onderstaande infographic:
 

Parketcenter vloeren kleine ruimtes

Parketcenter vloeren ruimtes mobiel
2. Vloertje leggen


Hoe je je vloer plaatst, heeft in vloed op je ruimte. In een rechthoekige kamer leg je je planken beter parallel met de langste wand. Het resultaat? Een kamer die langer en ruimer oogt.

Maar geen stress: we beschikken over een professioneel team van plaatsers. Oja, in onze showroom ontvang je ook - gratis - vloeradvies.
   

3. Trots op je vloer


Voilà: de juiste vloer is gekozen en geplaatst. Nu wil je ook dat iedereen deze kan bewonderen: daarin geven we je zeker gelijk! Hoe zichtbaarder de vloer, hoe groter je ruimte aanvoelt.

Hoe je dit aanpakt? Door bijvoorbeeld te kiezen voor hangende kasten.
 

Interieuradvies nodig?


In onze showroom te Kuurne vind je vloeren, met advies. Met het nodige, persoonlijke advies staan wij je bij om een vloer te vinden die perfect bij jou en je interieur past.

Parketcenter showroom Kuurne