Wie kiest voor kurk, kiest voor warme voeten, een goede akoestiek en een gebruiksvriendelijke vloer. Met dit natuurproduct creëer je bovendien zelf een mooi interieur: elke doe-het-zelver kan zich zonder problemen wagen aan het plaatsen van kurk. Hulp nodig? Onze professionals leggen de vloer voor jou.
Ontdek hier alle voordelen van een kurkvloer.
 

Warme voeten 

Echte natuurkurk vormt een ideale barrière tegen de koude. De kurk is namelijk opgebouwd uit een ultrafijne cellen, gevuld met lucht. Je krijgt een vloer met een isolerende laag die de koudestraling van de ondervloer blokkeert en die de omgevingswarmte opneemt. Zet de verwarming in je woonkamer dus gerust een tikkeltje lager: je kurkvloer zorgt voor het nodige comfort. En jij? Jij geniet met warme voeten van goed gezelschap. 

Parket Center blog kurkvloer


 

Schoonheid van kurk


Denk je bij kurk meteen aan die korrelige stopsels op champagneflessen? Tegenwoordig reikt het kleurenspectrum van kurk veel verder dan enkel donkerbruin. Ook wij verdelen een brede waaier aan motieven, formaten en kleuren
 
  • Designcomfort maakt heel natuurgetrouwe reproducties waar.
  • Corkcomfort brengt patronen van keramiek, steen en metaal tot leven in je woning.
  • Vinylcomfort volgt de laatste trends in de zwevende vloerbekleding.
  • Hydrocork heeft een aantrekkelijk en realistisch uitzicht.
 

Alle voordelen op een rijtje


Een kurkvloer is:
  • makkelijk te onderhouden (zie verder)
  • duurzaam en zorgt voor warme voeten
  • natuurlijk en geluiddempend
  • een goede keuze voor zowel de woonkamer, badkamer, sauna, enz.
  • een soepele ondergrond, om je gewrichten te sparen
 

Verzorg je kurkvloer


Omdat kurk een echt, rauw natuurproduct is, kan je vloer lichtjes verbleken onder invloed van uv-stralen. De betere vernissen gaan deze verbleking tegen. Advies nodig over het onderhoud van je kurkvloer? Contacteer het Parket Center team hier
 

Kurk plaatsen?

Er bestaan verschillende systemen om je parketvloer (te laten) leggen. Lijmen en klikken zijn de meest populaire vloermethodes, elk met hun specifieke voordelen. Wie zijn/haar perfect gladde ondergrond wenst te voorzien van kurk, kiest het best voor lijmen. Tegenwoordig kan je ook klikken: je plaatst deze kliktegels eenvoudig zelf zwevend in elkaar. 

Zelf vloeren in je woning? Bekijk dan zeker:


—> Professioneel vloeren voor doe-het-zelvers


Plaatsingsinstructies nodig? Op het Parket Center Youtube kanaal vind je heel wat video’s boordevol vloer tips and tricks:


—> Bekijk hier onze handige video's
 

Beleef kurk

Start je deze zomer met een heus renovatie- of nieuwbouwproject en zoek je nog een gepaste kurkvloer? Het parketcenter team is er om je te inspireren en te adviseren.
In ons interactief belevingsboek verken je ons ruim aanbod vloeren, ingedeeld volgens type ruimte en stijl. 


—> Bekijk hier ons belevingsboek
 

Vragen?


Vragen over ons aanbod kurkvloeren, de plaatsing of het onderhoud? Contacteer ons team hier of breng een bezoek aan onze showroom in Kuurne. Tot binnenkort!